Търговците от русенския битак, които след ремонта на улица „Потсдам“ останаха без място за импровизираните си сергии, намериха ново място за бизнеса си. Това е теренът на пазара за плодове и зеленчуци в началото на Сливо поле, където вече трета седмица се организира тържище на знайни и незнайни стоки. Идеята всъщност е на кмета на общината Валентин Атанасов, който с един куршум цели два заека - и търговците имат удобно място за работа, и хората от Сливо поле и околните села имат под ръка разнообразно предлагане на какво ли не.
Всяка събота битакът отваря в 8 часа и продължава докато има посетители. В предходните две седмици сергии са опънали над 60 търговци, като между тях има много гъвкава информационна мрежа и се очаква към съботния пазар на 23 септември да се присъединят още продавачи.
Заради алъш-вериша в събота Сливо поле живва, а населението е изключително доволно, тъй като на крака се предлага една услуга, забравена във времето. 
Бяха направени анкети с граждани и се оказа, че има изключително голямо желание на населението да се организира такъв пазар, за да си посрещат хората определени нужди. Предлагаме стегната, организирана, защитена услуга и максимално добри условия, а пазарът тепърва ще се разива. Очакваме на нашия пазар да дойдат и групи от Гюргево, каза Атанасов.