Футболистите на „Дунав“ преодоляха без проблеми първото си препятствие в турнира за купата на България. На стадиона в Марково вчера промененият състав на старши треньора Веселин Великов с повече резерви в него разгроми с 4:1 местния „Сокол“. Всичко приключи още през първото полувреме въпреки заканите на домакините, че ще създадат много сериозни проблеми на русенския отбор. За отбелязване е, че мачът се игра при канска жега, което принуди главният съдия да даде на 3 пъти почивка на играчите. 
Двата тима се оттеглиха на почивка при 3:0 за „Дунав“. Бразилецът Карлос Едуардо ознаменува абсолютния си дебют с гол в 16-а минута. Той бе изведен на ударна позиция с двойно подаване.
Първи гол за „Дунав“ реализира и Димитър Георгиев, който действаше като централен нападател за сметка на оставения да почине малко Мирослав Будинов. Димитър се разписа в 40-а минута. Малко преди края на полувремето Бранимир Костадинов засече с глава центрирана от фланга топка.
Грешка в защитата на „Дунав“ позволи на „Сокол“ да върне едно попадение н 63-а минута. Негов автор бе бившият футболист на „Ботев“ /Пд/ Ангел Ряхов. Изстрелът на Юлиян Ненов в 65-минута сложи точка на спора - 4:1.
Двубоят ще се запомни с още два дебюта. Дошлият от ЦСКА русенец Александър Конов застана на вратата вместо Станислав Антонов. Конов направи първите си крачки от футбола като възпитаник на русенския клуб. Левият бек Преслав Петров пък за първи път започна в титулярния състав.
Веднага след края на мача футболистите на „Дунав“ тръгнаха за София. Както първи писа „Утро“, до мача с ЦСКА на 23 септември те ще се готвят в комплекса „Царско село“. Двубоят на стадион „Българска армия“ ще започне в 20 часа. 
Ето какви резултати се получиха в другите мачове вчера: „Несебър“-ЦСКА - 1:4, „Севлиево“-“Берое“ - 0:2, „Вихрен“ /Сандански/-“Септември“ /София/ - 0:2, „Нефтохимик“-“Царско село“ - 1:2. 
Късно снощи се игра двубоят „Ботев“ /Гълъбово/-“Левски“. По програма днес ще се проведат и другите мачове от първия кръг.  
„Дунав“: Александър Конов, Андреас Васев /Христо Попадийн/, Тейнур Марем, Преслав Петров, Петър Патев, Диян Димов /Божидар Васев“, Юлиян Ненов, Карлос Едуардо, Димитър Георгиев, Васил Шопов, Бранимир Костадинов.