Пиян до безпаметност шофьор навлязъл в насрещното движение, блъснал кола и само късметът помогнал ударът да се размине без пострадали.
В събота около 21.45 часа 33-годишен мъж със „Санг Йонг Рекстън“ се унесъл по пътя за Николово в района на Хиподрума, преминал в насрещната лента и тежкият джип блъснал карано от 21-годишна жена „Пежо 307“. Въпреки челния удар и двамата шофьори се разминали само с уплаха и леки натъртвания заради ниската скорост, с която са се движили. След отърсването от първоначалния шок блъснатата жена разбрала, че виновният й колега е неадекватен и повикала помощ на тел.112. Пристигналите служители на КАТ тествали Н.И. и дрегерът показал внушителните 2.24 промила. Последвалият кръвен тест потвърдил резултата и мъжът ще застане пред съда.
Блъснатото момиче било с чиста алкохолна проба.
Още един пиян шофьор ще отговаря пред закона за безразсъдството си. В 21.50 часа в петък екип на Второ РПУ засякъл водач на мотопед без каска в района на Пухлево дере и го спрял за проверка. Уредът за алкохол показал 2.12 промила, а 30-годишният моторист отказал кръвно изследване и отива на среща с магистратите с този резултат.