„Метро България“ ще търси до 2 октомври автентични и здравословни храни, които хората в големия град все повече предпочитат, за да направят ежедневната си диета по-природосъобразна, а трапезата си по-вкусна.
Конкурсът е част от кампанията на веригата, посветена на ежегодния Ден на предприемача - 10 октомври, с който компанията изразява уважението си към всеотдайността и усилията, които собствениците на малкия и средния бизнес влагат в своята работа. Той е предназначен за фермери, производители и търговци в начален етап на дейността си - с история под 3 години и с персонал под 10 души, както и за такива, които все още нямат регистрирана фирма. Най-важният критерий за оценяване е реализация на храни от биологично или традиционно производство (с технологии, които са се прилагали в миналото и има запазено познание за тях), или такова, в което са вложени само български продукти или продукти, доставени директно от микро и малки производители.
От месец октомври „Метро“ стартира във всички свои магазини отдели за био продукти и наблюдава пазара за възможни партньори за разширяване на своя асортимент.