Регистриран ММА боец на 17 години пребил зверски свой връстник и му счупил на две места челюстта.
Спречкването между двамата десетокласници станало до павилион за закуски до паркинга пред магазин „Мосю Бриколаж“ в понеделник малко след 10 часа, по време на голямото междучасие на двете съседни училища. Трениращият смесени бойни изкуства ученик от Строителната гимназия подхвърлил коментар по адрес на ученичка от Професионалната гимназия по туризъм, което си купувало закуска. Приятел и съученик на момичето репликирал в нейна защита и спортистът се нахвърлил върху него, като използвал наученото в залата срещу беззащитен човек - нещо, което се смята за крайно неетично и недопустимо в бойните спортове.
Присъствалите на безмилостната разправа ученици подали сигнал на тел.112 и на място пристигнали екипи на Спешна помощ и Първо РПУ. Пребитото момче било откарано с окървавено лице в УМБАЛ Русе, където било установено счупване на долната челюст на две места. Сега на нападнатото момче му предстои операция във варненската университетска болница, а на нападателя - разследване за нанасяне на средна телесна повреда.
За тежкия индицент е уведомено регионалното образователно управление и се очаква неговата реакция.
Очаква се и решението на ръководството на Строителната гимназия ще бъде ли наказан побойникът и как. Въпреки настоятелните си опити вчера не успяхме да се свържем с директора на училището.