„Локомотив“ /Русе/ стана отборен държавен шампион по кану-каяк. Преди последния старт от националното първенство при мъжете и жените на канала в Пловдив „железничарите“ бяха втори след „Тракия“, но успяха да изпреварят „канарчетата“ с аванс от 8 точки. На трето място останаха екипажите на „Асеновец“ /Асеновград/.  
Даниела Недева и беларуската с български паспорт Анастасия Лавренова взеха всичко в надпреварата при жените. Тяхната двойка каяк стана първа на 200 и 500 метра, а по-рано Даниела бе най-бързо при едноместничките на 1000. При старта си в неделя тя завоюва златен медал и на 5000 метра.
Лавренова стана първа на 200 и 500 метра, следвана в двете дисциплини от съотборничката си Олимпия Душева. После тандемът Душева-Магдалена Петрова завърши втори на 200 и на 500 метра. Четворката каяк с Недева, Лавренова, Петрова и Душева даде първо време на 500.
Каякарят Кристиян Душев бе най-бърз на 200 метра. Вилиян Бъчваров се класира трети. Душев и Бъчваров станаха шампион на тази дистанция на двойка каяк, а после завършиха трети на 500.  
Шампионската титла на 500 метра бе за национала от „Дунав“ Мирослав Кирчев. Бъчваров зае трето място. 
„Локо“ спечели призови места и в надпреварата при кануистите. Робърт Първанов постигна две трети места - при единичните лодки и в тандем с Теодор Ташков /500 метра/. Първанов участва и на 5000 метра, където се класира на втора позиция.