Футболистите на „Дунав“ ще излязат днес в баровското село Марково, известно като Пловдивския Бевърли Хилс, за мач от първия кръг от турнира за купата на България. Двубоят срещу местния „Сокол“ ще започне от 16 часа и ще бъде ръководен от съдията Стефан Павлов. По регламент, ако редовното време завърши при равенство, веднага ще се премине към изпълнение на дузпи. 
„Соколите“ в момента са шести с актив от 12 точки в Югоизточната Трета лига и в последния си мач победиха „Карнобат“ с 1:0. Водачите „Арда“ и „Загорец“ /Нова Загора/ са с по 19. По пътя към двубоя с „Дунав“ домакините елиминираха в баражи отборите на „Арда“ /Кърджали/ и „Загорец“.
„Ще заложим на момчета, които играят по-рядко в мачовете от първенството на Първа лига“, заяви пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.
През миналата година неговият тим стигна до втория кръг на състезанието. На старта дунавци отстраниха след дузпи в София тима на „Витоша“ /Бистрица/, а после отстъпиха с 0:1 срещу „Верея“ в Стара Загора.
А без последния двубой от кръга в Първа лига между „Лудогорец“ и „Ботев“ /Пд/, който се игра късно снощи, „Дунав“ вече дели 11-о-12-о място във временното класиране, тъй като „Славия“ победи „Локо“ в Пловдив с 2:1 и също събра 8 точки. 
Двубоят в Града на тепетата ще се запомни с изключително вандалски прояви на част от публиката на домакините. Тя обстрелваше с всевъзможни предмети вратаря на „белите“, а най-ужасяващото бе, че към терена като копие бе метната метална тръба, която падна на метри от него. Днес можеше да убият вратаря ни, каза след мача треньорът на „Славия“ Златомир Загорчич и то не беше преувеличение. Явно в БФС ще трябва да вземат възможно най-сурови мерки и най-малката от тях трябва да е дълго лишаване на „Локомотив“ от домакински мачове.
Ето какво се случи в кръг номер 9: „Верея“-“Дунав“ - 2:1, „Левски“-“Септември“ /Сф/ - 2:0, „Етър“-“Берое“ - 1:2, „Черно море“-ЦСКА - 0:1, „Витоша“-“Пирин“ - 0:0, „Локомотив“ /Пд/-“Славия“ - 1:2. 
Класиране
1. ЦСКА         22
2. „Лудогорец“     18
3. „Левски“         17
4. „Берое“         16
5. „Верея“          16
6. „Черно море“     14
7. „Локо“ /Пд/     11
8. „Пирин“          10
9. „Етър“          10
10. „Ботев“         8
11. „ДУНАВ“         8
12. „Славия“         8
13. „Септември“      7
14. „Витоша“      2