Футболистите на „Дунав“ бяха на две минути от заслужена точка, каквото им се полагаше при гостуването на „Верея“ в Стара Загора. Изтичаше 88-минута, резултатът бе 1:1, а домакините изритаха топка в предни позиции. Тя бе прехвърлена в зоната на десния бек, където Попадийн остави зад гърба си алжиреца Фенуш. Станислав Антонов спря първия удар на нападателя, но кълбото се търкулна надясно, където попадна върху крака на Георги Андонов. Той шутира мощно, Петър Патев се опита да изчисти топката с глава, но не му достигна височина и тя се заби в горния ляв ъгъл - 1:2. 
Нелепата загуба остави „Дунав“ на 11-о място в класирането на Първа лига. А в следващия си двубой на 22 септември отборът ще гостува на ЦСКА. Още утре пък ще излезе на стадиона в Марково за мач от първия кръг от турнира за купата на България срещу местния „Сокол“.
Русенските футболисти изиграха доста интересно и организирано първо полувреме. Тимът създаде две добри възможности, а в 31-а минута поведе с прекрасен гол на Юлиан Ненов. Ненов посрещна с ждроб една отбита топка, а фронталният му изстрел я забоде неспасяемо в горния десен ъгъл. В тези минути „Верея“ не създаде кой знае какви опасности пред Антонов, а и светлосинята отбрана стоеше доста по-стабилно в сравнение с предишните мачове.
Домакините се активизираха след почивката, но „Дунав“ можеше да реши всичко след чудесна акция и извеждащ пас на Бирсент Карагарен към Юлиан Ненов. Останал сам срещу Георги Аргилашки, Ненов пробва да търкулне топката към далечния ъгъл с техничен вътрешен фалцов удар, но не му стигна педя, за да порази целта. Пропиленият златен шанс може да бъде обяснен съвсем кратко - липса на достатъчно класа. Точно такива моменти решават често пъти изхода на всеки завързан двубой.
И както казваха футболните коментатори през 70-те години, не вкараш ли, ще ти вкарат. Шилото Фенуш получи пак от Венцислав Бенгюзов в 56-а минута, измъкна се сам срещу Антонов и стреля по земя. Русенският вратар закачи някак топката, но тя продължи пътя си и спря в мрежата му - 1:1. 
Нататък всичко се оплете с тази проспана акция на „Верея“ в края на мача. Така се получи преди време и в двубоя срещу „Локомотив“ /Пд/, когато отборът получи тъп гол в добавеното време и пак загуби ценна точка. Явно става дума за липса на концентрация и за достатъчно тактически багаж в тези ключови епизоди. 
Но да кажем още, че загубата можеше да бъде избегната и двубоят да тръгне в друга посока, ако и съдията Георги Димитров бе на мястото си. Десният бек на „Верея“ Здравко Илиев халоса умишлено с опакото на ръката си Васко Шопов право в лицето, но вместо с червен картон Димитров свенливо му показа само жълт.        
„Верея“: Аргилашки, Запрянов, Енчев, Селим Бен, Слаев, Витанов, Балде, Бенгюзов, Андонов, Домовчийски, Фенуш /Нургалиев, Елиаш, Иванов/. 
„Дунав“: Антонов, Андреас Васев, Патев, Ларин, Милчев, Димов, Божидар Васев, Ненов, Карагарен, Шопов, Будинов /Попадийн, Костадинов, Георгиев/.

Как играха нашите

Станислав Антонов - можеше да реагира по-добре при първия гол. При второто попадение спря удара на Фенуш, падна, скочи по възможност най-бързо, но не му стигна крачка, за да заеме добра позиция за изстрела на Андонов. Попречи му и Патев, който бе точно пред него. 
Андреас Васев - постоянно се пропукваше при пробивите на Фенуш и логично бе заменен. Казахме го и предишния път - той няма навици на краен бранител, рядко си служи с шпагати, трудно влиза в борба тяло в тяло. 
Петър Патев - борбен както винаги. Направи няколко грешки при пласирането.
Михаил Милчев - игра отново като ляв бек. И той даде голяма борба, но грешките при изнасянето на топката продължават да са ахилесовата му пета.
Олексий Ларин - беше по-уверен в сравнение с предишния мач, но закъсня на няколко пъти при уплътняване на зоната в центъра на защитата.
Диян Димов - направи много хубаво първо полувреме. След почивката се позагуби.
Юлиан Ненов - вкара красив гол, ала пропусна да завери победата на отбора си от изключително изгодно положение.
Божидар Васев - бе най-добрият на терена през първите 45 минути. Нататък поотпадна физически. 
Мирослав Будинов - нямаше шанс да се разпише, но отново помагаше на всички.
Васил Шопов - не блестеше като друг път. 
Бирсент Карагарен - даде прекрасен пас в ситуация, при която Ненов можеше да вкара втори гол. Пак бе сменен.
Резервите
Христо Попадийн зае мястото на Андреас Васев, тъй като типичен десен бек би трябвало да внесе сигурност в тази зона. Допусна изключително наивна грешка при втория гол за „Верея“. И децата в школите знаят, че краен бранител няма право да стои пред нападателя, а зад него. 
Димитър Георгиев - пропусна да реализира гол, потича здраво, минутките му за игра не бяха много. 
Бранимир Костадинов - влизането му не донесе желаната по-голяма мощ в атака.