2650 деца и техните родители напълниха централния площад вчера предиобед и търпеливо изчакаха на извилата се огромна опашка, за да станат част от националната инициатива „Стара хартия за нова книга“. Тя се проведе за трета година в Русе и отново се радваше на изключително голям интерес. 
Малки и големи привърженици на книгите и опазването на околната среда с пълна сила разменяха грамадни чанти със стара хартия, за да получат нов прозорец към света-детска книжка от организаторите на кампанията „ЕКОПАК България“ и книжен център „Гринуич“. В рамките на кампанията бяха предадени 13 тона хартия, като по този начин са спасени 170 дървета. 
На опашката под горещите слънчеви лъчи беше 12-годишната Пресияна, която за първа година се включва в инициативата. Научила за нея от Фейсбук. Заедно с майка си тя беше донесла 12-13 кг хартия. 
С талонче от килограмите претеглена хартия към щанда с книгите се насочи и Даниел, който за втора година участва в кампанията. 
Събитието бе подкрепено от общината и регионалната библиотека, като на площада беше отворено и специално гише за регистриране на нови читатели на библиотеката, към което също имаше силен интерес.