Неприятен инцидент разбуди жителите около спирка „Некрасов“ на ул.“Борисова“ вчера. Малко преди седем часа се чу свистене на гуми, удар и шум от разпилени стъкла, след което автомобил избяга с бясна скорост, като замалко не помете двама човека на спирката пред бл.“Лермонтов“, а след това по чудо не катастрофира на близкото кръстовище.
Според очевидец, който веднага подаде сигнал на тел.112 и съобщи номера на беглеца, виновната кола е била „Фиат Браво“ с шофьор на средна възраст. Както се движил по „Борисова“ от Централна гара към центъра, фиатът изведнъж се унесъл вдясно. Водачът набил спирачки, но въпреки това се блъснал последователно в двете десни врати на паркиран „Нисан Ноут“, после одраскал спрян пред него микробус и продължил напред с висока скорост. На място бяха останали части от бронята и предната маска на фиата.
30 минути по-късно на място пристигнаха екипи на Първо РПУ и на КАТ. Свидетелят на удара потвърди номера на беглеца, след което пътните полицаи се отправиха към адреса му. Фиатът бе открит в малки улички в района на „Николаевска“, но шофьорът не беше намерен вкъщи.
Не е изключено водачът да е бил пиян или дрогиран и затова да е напуснал местопроизшествието, коментираха пред „Утро“ катаджиите.
Въпреки че не е тестван за алкохол и упойващи вещества, книжката му ще бъде отнета за една година заради предизвикана катастрофа с материални щети и бягство.