Тази есен се наблюдават по-светлите тонове и по-лешниковите цветове, тоест светли и студени тонове. Такива ще са модните тенденции за прическите през сезона, разкрити от известния коафьор Любен Николов, предаде БГНЕС.

Тайните за красивата прическа и най-новите модни тенденции, според специалиста, разбраха гостите на събитие по повод новата поредица - "Обиколката на красотата с Рейчъл Хънтър" по Fine Living. Рейчъл Хънтър е новозеландски супермодел, актриса и майка на две деца. За нея е много важно да се чувства фантастично и да изглежда добре. Тя прави обиколка на красотата, за да представи на зрителите съветите на различни народи за красота и здравословен живот. 

Любен Николов помага на жените да бъдат още по-красиви вече 22 години. От опита си вижда, че тенденциите се сменят достатъчно често и всяка година има нови и нови такива. Има сезон пролет/лято, има есен/зима. Така, че може би всяка една дама си сменя прическата горе-долу нормално два пъти в годината. Тази есен ще бъдат актуални дамите, които изберат  косите им да са в светлите тонове и по-лешниковите цветове. 

Трик, за да запазим прическата под шапката през зимата

„Трикът е, че трябва редовно да се ходи на фризьор и да се взимат връхчетата, да се поддържа с хубави продукти“, каза той. А, като носим шапка трябва внимателно да прибираме косата си под нея. „Ще дам пример: Когато се увие силно с ластик да бъде стегната, по този начин косата се къса, независимо дали си я прибрал под шапката, а когато си я прибрал внимателно с щипка или много леко, да не е толкова стисната и притисната -  тя диша и не се къса, и седи здрава", каза той. 

Кремове за коса

За това как да поддържаме косата си, специалистът препоръчва да използваме кремове за коса. И то такива, които лекуват косата, и я възстановяват на клетъчно ниво. Те се слагат след измиване и пазят от сешоар, преса и други влияния.

Колкото до това какъв шампоан да използваме, то трябва да знаем, че това зависи от типа коса.