Мира Симеонова, която бе коронована за най-красива русенка през 2016, получи поредното си признание и стана тазгодишната носителка на титлата Мис Вселена България. Така 12 години след успеха на Росица Иванова чаровното момиче стъпи на най-високото стъпало в националния конкурс и ще представи страната ни на Мис Вселена в Америка, създаден и продуциран от днешния президент на САЩ Доналд Тръмп. 
17-годишната красавица очарова журито на конкурса Мис Свят Вселена България 2017 с естествената си красота и перфектни мерки 88-60-90. Тя успя да се пребори в оспорвана конкуренция с 16 участнички, сред които и носителката на титлата Мис Русе 2017 Габриела Великова. Всъщност Мира не се яви на миналогодишния престижен конкурс, тъй като не отговаряше на изискванията да има навършени 17 години. След сегашното си участие тя вече е избрана за българската представителка за Мис Вселена 2017.   
Церемонията по връчването на наградите се състоя в четвъртък вечер в мултифункционалната зала „Рейнбоу Плаза“ в София. Българската победителка за Мис Вселена Мира бе коронясана от Венета Кръстева от модна агенция „Бок Стар Моделс“, която държи правата за конкурса. 
Не очаквах изобщо да получа титлата, много се вълнувам. Това е доста голям конкурс и голяма отговорност, но ще положа необходимите услия, за да представя страната ни по най-добрия начин. Предстои ми да замина за Америка и ще имам чисто организационни въпроси с ваденето на виза. Ще положи усилия за външния си вид, като ще продължа да ходя на фитнес. Ще наблегна и на английския език, каза за „Утро“ красавицата Мира, която е ученичка в Гимназията по икономика.