35-годишният софийски съдия Георги Димитров ще ръководи мача тази събота от 17.45 часа на „Трейс Арена“ между отборите на „Верея“ и „Дунав“. Димитров вече бе рефер на двубой с участието на дунавци през август, когато загубиха с 0:5 на Градския стадион в Русе срещу „Лудогорец“. Тогава арбитърът от столицата тънко подпираше отбора на гостите и започна да го раздава обективен, едва когато резултатът бе 0:3. 
Помощници на Димитров по тъчовете ще са Мартин Венев и Петър Митрев. Съдии зад вратите ще са Станислав Ставров и Станимир Тренчев.
„Дунав“ и „Верея“ се срещнаха на 3 пъти през миналия сезон, а старозагорци се оказаха един от малкото отбори с положителен баланс от тези дуели.
Първият, изключителен скандален мач в Стара Загора на 19 ноември миналата година, за който сме говорили неведнъж, завърши със загуба на русенци от 0:1. Голът падна след игра с ръка на Сукуна.
Домакинският мач на „Дунав“ в Разград се игра на 30 юли тази година и приключи при 0:0. Малко по-рано през април верейци постигнаха на свой терен ново 1:0 в срещата за купата на България.
Новото при съперника на „Дунав“ е, че отборът играе по-отворен, бърз и атрактивен футбол. Заслугата е на новия старши треньор Илиян Илиев. Под ръководството на предишния наставник Александър Томаш старозагорският тим приктикуваше скучна и до досада пресметлива игра. 
„Верея“ сега изглежда доста солиден тим с опитните Георги Андонов, Валери Домовчйски, Здравко Илиев, Костадин Слаев, чужденците Осман Балде, Селим Керкар, Селин Бен Джемиа, Елиаш да Силва, нахакания младок Мирослав Енчев, дошлия от ЦСКА Петър Витанов, бившия футболист на „Дунав“ Янислав Иванов.