20 палета с общо тегло седем тона кутии за цигари „Марлборо“ са задържани от митницата и Гранична полиция на Дунав мост при опит да бъдат изнесени от страната с румънски камион.
Картонените опаковки са засечени на 8 септември пообед, когато на граничния пункт пристигнал румънски камион, който по документи пренасял опаковъчна хартия от фирма в Пловдив за Белгия. Митничарите обаче решили да проверят дали товарът отговаря на вписания в декларацията и се натъкнали на 456 000 заготовки за стекове и 2 640 000 за цигарени кутии.
Стоката е задържана в склад на Митница Русе, а за инцидента са уведомени българските представители на „Филип Морис“ - компанията, притежаваща марката „Марлборо“. Шофьорът е оказал пълно съдействие на работещите по случая и затова е освободен.
Вероятно опаковките са били предназначени за нелегални производства на цигари „Марлборо“ в Белгия, но още няма отговор от адвокатската кантора, която държи правата на марката в България, и затова по случая не е образувано досъдебно производство.