Платове с шикозни и цветни мотиви са последната мода в декора на помещения. Сега е моментът да развихрите своето въображение и да се възползвате от богатството на избора, за да освежите дома си от пода до тавана. В осъществяването на това можете да използвате както нови платове, така и кърпи, шалове, плетива на една кука и много други позабравени материи. Вижте нашите предложения:

  • СТЕНИТЕ КАТО ФОН ЗА КАРТИНИ ОТ ПЛАТ. Това е една много оригинална идея за освежаване на интериора. За да я осъществите, върху гергефи за бродиране с различни диаметри се опъват парчета плат с ефектни цветови съчетания или стари бродерии. Окачват се на стената, подобно на картини, в композиции по желание. Вариант е да използвате платове с „история”, свързани с Вашите спомени. Окачете ги над камината, в кухнята или в дневната.
  • СТЪЛБИЩЕТО ОЖИВЯВА. Ако във Вашата къща в Русе има стълбище, което искате да направите по-приветливо, можете да го трансформирате с помощта на няколко по-пъстри килимчета, които да застъпите едно с друго. Така се получава нещо като цветен и много ефектен пачуърк, които ще превърне скучните стълби в произведение на изкуството.
  • МОЗАЙКА ОТ ПЛАТ ЗА ЛЕГЛОТО. Едно стенно пано от парчета плат, подредени като мозайка според вашето въображение, ще стане чудесен гръб за леглото в спалнята. За целта се нарязват квадрати с големина по желание от тънък фазер или шперплат и се облицоват с дунапрен. Отгоре се поставят остатъци от платове, опъват се, за да прикрият ръбовете, и се фиксират откъм гърба на квадратите с тапицерски такер. Готовите квадрати се комбинират шахматно по цветове и мотиви и се закрепват върху стената посредством силикон или двойно залепваща лента. Този цветен акцент ще оживи всяка едноцветна спалня.
  • ТЕРАСАТА СЕ ТРАНСФОРМИРА. Откритото пространство е привлекателно за летния сезон, особено в прохладните вечерни часове за отмора или питие с приятели. За да дадете нов облик на терасата, можете да я обзаведете с пейка, върху която да поставете дунапренова седалка, облечена в шарен калъф и да нахвърляте цветни, декоративни възглавнички. В допълнение поставете много ниска масичка, една-две табуретки, пъстра черга на пода и газов фенер за осветление. Трансформацията е пълна, а насладата е неповторима.           

Както виждате, с малко средства и достатъчно въображение можете бързо и лесно да освежите дома си и да впечатлите приятелите си с модерното си виждане и вкус. Няколко възглавнички, като ярки акценти, две-три лампи с приглушена светлина, чаша вино и добра компания са залог за приятна отмора, дори в интимната обстановка на дома ни.