Над 80 младежи на възраст от 15 до 21 години преминаха обучение в организирания от сдружение „Спортен клуб кану-каяк Дунав“ курс по обучение по гребане с каяци. Късно вчера за практическа подготовка се явиха още 14 млади русенци.
Тяхното участие е резултат от спечелен от сдружението проект пред министерството на спорта на стойност 17 073 лева. Става дума за програма, която трябва да предотврати попадането на младежите в рискова среда с употреба на наркотици, алкохол, пристрастяване към хазарт. 
„Адреналинът с лодка във водата и в спорта е много по-силен от всеки друг. Този проект надмина очакванията ми и в никакъв случай не е отбиване на номера. Аз съм ентусиазиран да продължим напред“, каза председателят на „Дунав“ Георги Демирев.  
Ръководителят на проекта Михаил Милчев разкри, че за целта са наети 9 лодки, два падълборда, туристически и спортни каяци. 
Той благодари за партньорството на кметство Николово, община Русе, Второ РПУ на МВР, читалище „Пробуда 1901“ в Николово, кметовете на Ново село, Басарбово, Семерджиево, Бъзън, Тетово, Хотанца, Червена вода, Долапите, Сандрово, Просена, Мартен и Спортното училище.