Баскетболен клуб „Дунав“ е на път да остане без мъжки отбор в новите държавни първенства, научи „Утро“. Според отлично информирани източници клубната управа ще си спести заявката във федерацията за игра на тима в „А“ група. Срокът за подаване на необходимите документи изтича утре. 
Тази новина не е кой знае каква изненада, защото БК „Дунав“ не е в цветущо финансово състояние, а и липсват достатъчно състезатели като качества и бройка за участие на отбора във второто дори ниво на българския баскетбол.
Последните сезони например бяха доста мъчителни - отборът, съставен главно от юноши, записа спорадични победи в шампионата на „А“ група срещу съперници, които даже никога не са били основен фактор у нас. Съвсем наскоро пък остана и без един от най-добрите си баскетболисти Николай Титков, който премина в „Берое“ /Стара Загора/.
Иначе в политиката на клуба да откаже „А“ група има здрава логика. Едно участие заради самото участие без изкачване стъпало нагоре си е пилеене на средства и време. Този мач вече бе игран, колкото да се види, че ползата е никаква.
Затова всички усилия трябва да бъдат насочени към сериозна работа в школата. И сигурно ще е така, защото, както научи „Утро“, клубната управа е имала среща снощи с родителите на децата, които трябва да възродят един ден баскетбола в „Дунав“.
Сега той е в кома - без женски, а вече и без мъжки отбор никой вече няма да има основания да твърди, че Русе е баскетболен град. Бил е някога.