Старите неугледни павилиони на пазара в „Здравец Изток“ останаха в историята. На тяхно място са изградени 6 модерни магазина, които вчера официално бяха открити от кмета Пламен Стоилов и шефа на общинската фирма „Общински пазари“ Кунчо Кунчев. В края на церемонията традиционното менче с вода плисна шефката на общинската дирекция „Икономика и управление на собствеността“ Нели Миткова, а талантливи деца от общинския детски център за култура и изкуство изнесоха празнична програма.
Три дни преди да започнат строителните дейности по обектите получихме имейли от живеещи в квартала с искане за обновяване на пазара, което означава, че желанията на гражданите съвпадат с програмата на дружеството. В обновяването на магазините са вложени 140 000 лева, като инвестицията ще се възвърне в рамките на 6-7 години, посочи Кунчев.
Новината е, че се предвижда да се изградят изцяло нови пазари на обръщалото на девятката в „Здравец Изток“ и в квартал „Дружба“ 3.
По този начин повече хора ще имат достъп до качествена храна близо до домовете, тъй като наемателите се подбират много внимателно, каза още Кунчев. 
Визията на обектите е модерна и съответства на всички европейски изисквания. Ще продължим да обновяваме и изграждаме нови пазари и в останалите квартали, допълни кметът Стоилов.
Откриването на шестте нови магазина е нова крачка към промяна на облика на пазара и превръщането му в по-чисто, приятно и конкурентоспособно място за търговия.