Скандал обърка грижливо подредения сценарий на вчерашния официален дебют на фирма „Линамар Монтюпе“ като спонсор на волейболния „Дунав“.
„Искаме да създадем един отбор по европейски стандарт. Изключително сме щастливи, че този нов проект представлява едно истинско публично-частно партньорство между общината и група от световно признати международни партньори като канадско-френската фирма „Линамар Монтюпе“, „Приста Ойл“ и „Монбат“, както и „Булстрад Арена“. Това ново начинание цели да мотивира младежта и бъдещите поколения да останат тук в Русе, участвайки активно в спортните инициативи в града и района. Благодарни сме на бившия председател на клуба Валери Андреев, който остава важна част в управителния съвет. Благодарни сме и за безценната подкрепа на кмета и община Русе, с тяхна помощ ще продължим волейболната традиция в града и региона, която е повод за гордост за всички русенци. Нашето намерение е да изградим първокласен отбор с европейски стандарт. Другата ни цел е тимът да се завърне до сезон в Суперлигата. Сериозно внимание ще се обърне и на работата в школата“, заяви новият председател на управителния борд на клуба Стефан Дюлае.
Думата взе и Ивелин Димитров от „Линамар Монтюпе“, който призова за „заедност“ - да се работи екипно, така както го правели във фирмата. 
От официалните лица прозвуча обобщението за жизнената важност на този проект и това провокира буря от журналистически въпроси. 
„За какъв спорт можем да говорим в отровена околна среда? Защо проектът ви за подпомагане на волейбола не стартира след изпълнението на програмата ви за чист въздух над Русе? За какви жизненоважни намерения говорим, при положение че първият жизненоважен въпрос е здравето на русенци и на техните деца?“, питаха репортерите. Добавката бе изстрел от упор: „Извинявайте, но това, което говорите, е цинизъм!“.
Настана смут, а накъсаните отговори от трибуната бяха, че все пак срещата е посветена на волейбола в „Дунав“ и че темата за чистотата на въздуха над Русе не стои на дневен ред. Поне не и тук, не и сега.
Иначе на пресконференцията стана ясно, че годишната инвестиция в клуба ще бъде около 500 000 лева. Основният дял от тази сума ще бъде поет от „Линамар Монтюпе“, а първият етап от проекта за възраждане на волейбола ще бъде петгодишен.
Отборът ще играе официалните си мачове в „Булстрад Арена“, като ще предложим разумни цени, за да могат повече хора да ги гледат, обеща един от мениджърите на залата Иван Драндийски.