Дъжд от награди беляза участието на млади таланти от Училището по изкуствата в два международни конкурса. Призовете са 16 и са спечелени с участия в Албена и Добрич. Рекордьори по отличия са флейтистът Димитър Димитров от класа на Красимира Великова и пианистът Николай Димитров от класа на Даниела Кюркчиева, които имат само първи награди и в индивидуалното си представяне, и като дуо „Апасионато“. 
Отлично се представиха пианистите на международния конкурс „Наследници на Орфей“ в Албена, където в своите възрастови групи първи награди и златен медал имат Николай Димитров и Кристиян Ангелов, който е от класа на Веселинка Иванова. Втора награда и сребърен медал спечелиха Йоанна Иванова от класа на Красимира Иванова, Аделина Радева от класа на Евгени Желязков и Ивана Москова от класа на Веселинка Иванова. Николай, Аделина и Кристиян получиха и сертификат за втори тур на конкурса „Музикален фойерверк“ в Баден-Вюртемберг, Германия, а Николай Димитров има и сертификат за конкурса „Звездите на Тенерифе“.
Дуо „Апасионато“ в състав Димитър Димитров-Николай Димитров спечели първа награда при камерните ансамбли, двамата бяха сред шестте номинации за „Гран при“. Те получиха и златна статуетка „Лирата на Орфей“. Отделно Димитър Димитров има първа награда при флейтистите.
Конкурсът удостои и трима русенски преподаватели с диплома за високи педагогически постижения - Даниела Кюркчиева, Веселинка Иванова и Красимира Великова.
Девет са наградите за възпитаниците на НУИ и от международния конкурс „Надежди, таланти, майстори“ в Добрич. При най-малките Вероника Илиева от класа на Евгени Желязков има награда за отлично представяне, а с първи награди са флейтистът Димитър Димитров и дуото му с Николай Димитров „Апасионато“. Втора награда имат пианистът Кристиян Ангелов, цигуларката Виктория Даскалова от класа на Алекси Драганов, пианистката Катрин Терзич от класа на Евгени Желязков. Трета награда в камерната музика има дуото Виктория Даскалова и Катрин Терзич, а поощрения - флейтистите Лаура Цайтлер и Траян Марчев от класа на Красимира Великова.
Наградите в Добрич осигуряват за Димитър Димитров и Катрин Терзич и едногодишни стипендии от Министерството на културата по Програмата за закрила на деца с изявени дарби.