На 2 и 3 октомври имаме съвместно заседание с румънското правителство. Работим активно по изграждане на още един мост край Русе. С тол системата той ще може да се самофинансира изцяло, би могло спокойно и на концесия да се даде за направянето, за да не се влагат пари от бюджета, заяви премиерът Бойко Борисов при вчерашното си посещение в Русе за освещаването на храма „Всех Святих“.
Доизграждането на магистрала „Хемус“ и строителството на Русе-Бяла-Велико Търново са приоритет на приоритетите. Пътят Русе-Бяла се проектира. За него вече вървят и отчуждителните процедури. Бавно става, защото са сложни инженерни съоръжения, заяви премиерът, като преди това подхвърли към журналистите „уж асфалт не се яде, ама всички само за пътища питате“. 
Искам да поздравя хората в Русе, че вече имат възстановената напълно разрушена църква „Всех Святих“. Мога да поема ангажимент, че и Пантеонът на възрожденците ще бъде отремонтиран. Нека такива дни да са повече, да се обединяваме, пожела министър-председателят.
На въпрос дали държавата ще помогне за изписването на храма, той заяви, че всичко, което поискат патриархът и владиците, се случва.
Щастлив съм и за Басарбовски скален манастир, който е много хубаво, свято място, където държавата също помогна със средства за изграждането на храм, каза още Борисов.