С първокласна европейска кухня без компромис, с изискани блюда, в модерен и стилен интериор очаква своите гости обновеният ресторант „Виена“. Емблематичното русенско заведение на бул. „Придунавски“ 54 е с нов мениджърски екип, а официалното му откриване е на 21 септември, четвъртък. 
Ценителите на добрата кухня ще могат да се насладят на кулинарни творения, каквито не се предлагат никъде другаде в града, уверява главният готвач Тихомир Попов. 
В концепцията си ресторантът залага на малко сезонно меню, а свежите продукти са задължителни. Всички ястия ще се приготвят по технологията „су вид“ - методът е готвене на различни продукти във вакуум при ниска температура продължително време. По този начин се запазват качествата на месото и то става крехко. Методът предпазва храната от въздействието на високите температури, които оказват влияние върху цвета, аромата, вкуса на хранителните продукти, обяснява Попов.
Обновеният ресторант „Виена“ ще изненада посетителите с уникални ястия от дивеч, сред които „Еленска плешка с пюре от кестени, шалот и шоколадов сос“, „Крем брюле от гъши дроб“ и всякакви други вкусотии. В прецизното меню могат да се открият също салата с домашно маринована сьомга и дресинг от бял шоколад. 
Сладкият завършек пък ще очарова гостите със сфера от бял шоколад с портокалов мус и домашен лешников сладолед. Всеки посетител ще бъде посрещнат от любезните домакини на ресторант „Виена“ с различни видове прясно изпечен хляб и разядки. 
Ценителите на добрата кухня ще могат да се насладят и на 8-степенно дегустационно меню, което включва 8 различни ястия в малки количества, но изключително добре презентирани, казва главният готвач. Той и съдружниците му са си поставили за цел да възродят емблематичният ресторант „Виена“, като на всеки три месеца менюто ще се сменя. Всеки месец пък ще има тематични вечери с гостуващи шеф готвачи.  
Храната в ресторанта върви редом с качествени вина и напитки, като за гостите ще се предлагат много внимателно подбрана винена листа с предимно български вина. 
Ресторант „Виена“ очаква своите гости всеки ден от 18 до 24 часа, а телефонът за резервации е 089 20 90 439.