По 1000 лева глоба ще платят двама, които смело подкарали нерегистрирани возила. 
На 3 юни М.М. отишъл до Разград със сина си, за да купят кола. Харесали една, платили я, но тъй като била нов внос, не била регистрирана в България, а продавачът не предлагал услуга да му я закара до Русе или да се погрижи за регистрацията й. 
Тъй като човекът не искал да губи време, решил сам да я докара до дунавския град и след това да се погрижи за формалностите. Седнал зад волана, но радостта му от покупката била бързо помрачена. На 13 км преди Русе го спрял патрул. 
Заради липсата на номера М.М. бил изправен пред съда, но чистото му съдебно минало и лекото закононарушение дали възможност да бъде освободен от наказателна отговорност, а да плати глоба от 1000 лева. 
С толкова е санкциониран и Д.В., който пък на 12 юни решил да покара мотора си, въпреки че нито имал книжка за това, нито машината била регистрирана в КАТ. 
Той избрал по-късен час за по-безопасно да обикаля по русенските улици, но малко преди 22 часа полицаите от случайно движеща се зад мотора патрулка видели, че той няма регистрационни номера. Д.В. бил спрян и той веднага си признал, че е нарушил закона. Така застанал на подсъдимата скамейка, но както и М.М., се радвал на напълно чисто съдебно минало и също бил освободен от наказателна отговорност, която била заменена с 1000 лева глоба.