Американките Слоун Стивънс и Мадисън Кийс ще спорят за титлата от последния за годината турнир от Големия шлем – Откритото първенство на САЩ по тенис. И двете изненадващо достигнаха до финала, който ще е дебютен за тях в Мейджър турнирите.

Иначе след като мечтата на домакините за изцяло американски полуфинали стана факт, в първата битката за място на финала Стивънс елиминира двукратната шампионка Винъс Уилямс с 6-1, 0-6, 7-5 в страхотен мач, продължил повече от 2 часа.

След като двете си размениха по един категорично спечелен сет, в решаващата трета част 24-годишната Стивънс успя да извоюва победата след 7-5 в своя полза.

Вторият полуфинал противопостави Мадисън Кийс на Коко Вандевеге, като първата постигна повече от категорична победа са 6-1, 6-2 за само 66 минути игра.

Така една срещу друга във финала ще се изправят 16-ата в света Кийс срещу 83-ата Стивънс, като това ще е първият изцяло американски финал от 2002 година насам. До момента двете са играли само веднъж помежду си – през 2015 в Маями, като победата бе за Стивънс с 6-4, 6-2.