Калоян Канев ще е най-новото попълнение в отбора на волейболния „Дунав“, научи „Утро“. Канев вече записа преди няколко години един добър сезон с русенския отбор. После бе основен играч на „Добруджа“, а последният му тим бе силистренският „Доростол“. 198-сантиметровият диагонал на разпределителя ще се присъедини към отбора до дни. Интересното е, че той е действащ пожарникар и стана европейски шампион на континенталното първенство за полицаи.
С тима вече тренира юношата на клуба Иван Иванов, който игра през миналия сезон за „Доростол“. От понеделник в заниманията ще се включи и бившият капитан на отбора Ангел Павлов. Късно снощи пък в Русе пристигна опитният Костадин Стойков.
Другите нови попълнения дотук са Здравко Каменов, Милен Минчев, Стоян Вуджев и Калоян Кънев. 
С тази селекция „Дунав“ не би трябвало да има проблеми в борбата за първото място във Висшата лига, което пък ще позволи на отбора да играе догодина в елитната Суперлига. 
Както вече писа „Утро“, идният вторник ще бъде ден, в който ще бъде обявен официално новият спонсор на клуба. Той всъщност вече е известен - разпратена вчера покана за пресконференция оповести, че председател на клубната управа вече е французинът Стефан Дюлае, един от ръководителите на Френско-българската търговска камара. Основният партньор на клуба ще бъде „Монтюпе“, а подкрепа ще оказват още община Русе и икономическата група на братя Бобокови чрез „Приста Ойл“, „Монбат“ и „Булстрад Арена“. 
От спортно-техническа гледна точка пък е ясно, че първи помощник на новия старши треньор Петър Шопов ще е доскорошният играещ наставник Красимир Миронов.