Делото срещу двама наркотрафиканти от старозагорското село Оряховци, опитали да изнесат с кола през Дунав мост 50 391 кг чист хероин за 2 015 640 лева, се спъна още на старта вчера. 
48-годишният Сотир Китанов и 13 години по-младият Йордан Йорданов бяха доведени с белезници от затвора в Белене, където са под постоянен арест, но се оказа, че адвокатът на Йордан е счупил крак и не може да присъства на делото. На негово място съдията бе подсигурил друг служебен защитник, но Йордан държеше защитата му да бъде поета именно от този адвокат и да не се дава ход на делото. На същото мнение бяха Сотир и защитникът му и въпреки протеста на прокурора съдията отложи процеса за началото на октомври.
Тъй като контрабандата е в особено големи размери, ако двамата трафиканти бъдат признати за виновни, ги чака от 15 до 20 години затвор и глоби от 200 000 до 300 000 лева.
Сотир и Йордан бяха задържани на Дунав мост на 21 януари тази година. На внушителното количество дрога се натъкна обученото за откриване на наркотици митничарско куче Роко, което подуши незаконната пратка и атакува с лай и драскане с лапи чакащия да премине Дунав мост форд. Автомобилът незабавно бе изпратен на проверка с рентгеновата система, която показа поставени из цялото купе пакети. При последвалата пълна проверка в митническото хале от всички фабрични кухини и от допълнително направени тайници в багажника и под седалките бяха извадени 100 пакета от по повече от 0.5 килограма с хероин с 95-процентова чистота, обвити с жълто фолио.