43-годишен рецидивист с 10 присъди и три висящи отново се връща зад решетките за кражба на дамско портмоне и източване на 150 лева от дебитна карта. Георги Сърбаков вчера бе осъден от състав на Окръжния съд на две години затвор при строг режим. Обвинението поиска три години лишаване от свобода за кражбата на портмонето и още толкова за източване на картата, но тъй като Сърбаков е направил пълни самопризнания, съдията му опрости една трета от исканите присъди и го глоби с 300 лева.
На 21 ноември миналата година, само шест месеца след излизането си от затвора в Ловеч, рецидивистът се вмъкнал в козметичен салон в Русе и тихомълком отмъкнал коженото портмоне на козметичка, която го оставила на плота до нея след вземане на пари от клиентка. В него имало 200 лева, лична карта, две дебитни карти и мечтата на всеки крадец - листче с ПИН кодовете. Георги установил, че едната карта е празна, след това проверил другата и видял, че в нея има над 170 лева, от които на два пъти изтеглил 150. Скоро обаче се озовал в ареста след друга кражба и по време на разпитите признал и за портмонето на козметичката.
Сърбаков е с дебело криминално досие. От 20 години се е специализирал в кражби на мобилни телефони, портмонета и дебитни карти, за които е лежал в затвора. След излизането си започнал работа в автокъща в Русе, но забъркал измама с 25 коли и отново влязъл в килия. След повторното си излизане навън изтраял само 6 месеца и пак поема по етапен ред към изправително заведение.