„Lidl International“ изразява дълбокото си извинение за обидата, причинена от графичните изображения на продуктова линия „Eridanous“. Бихме искали да потвърдим, че ще променим дизайна на опаковките във възможно най-кратък срок. По никакъв начин не сме имали намерение - и никога няма да имаме такова в бъдеще - да изразяваме каквито и да било идеологически или политически гледни точки чрез нашите продукти или опаковките им, се казва в разпространено вчера официално съобщение от търговската верига. 
„Ние продаваме продуктите с марка „Eridanous“ в магазините „Lidl“ в цяла Европа от няколко години и през този период опаковките претърпяха поредица от различни графични разработки. Отстраняването на направената грешка в настоящия вариант на дизайна на опаковките е наш категоричен приоритет, с който ще се заемем незабавно. Още веднъж поднасяме най-искрените си извинения за случилото се“, завършват от компанията.
Скандалът гръмна заради злополучни опаковки на консерви, на чиито етикети са снимани прочутите църкви със сини кубета на гръцкия остров Санторини, от които с помощта на фотошоп са изтрити кръстовете. Заради грубата манипулация, направена по съвет на цял екип скъпо платени маркетингови корифеи, в цяла Европа се надигнаха гласове срещу веригата, а българският депутат Тома Биков дори й пожела фалит. „Лидл“ реагира веднага на недоволството и обеща официално извинение, което беше поднесено вчера.