Много гости посрещнаха в Борово за празника на общината. Сред тях бяха народните представители Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков, директорът на Агенцията по заетостта Драгомир Николов, Русенският митрополит Наум, кметът на Русе Пламен Стоилов, председателят на Общинския съвет в Русе Христо Белоев,   ректорът на Русенския университет проф.Велизара Пенчева и др. В поздравителното си слово Нунев припомни, че е бил в Борово на тържествата за обявяване на селото за град през 1984 г. и увери, че и занапред общината ще има подкрепата на депутатите. 
С поздрав към съгражданите си и гостите се обърна и кметът на Борово Валентин Панайотов. Преди 33 години с указ №2907 на Държавния съвет на Народна република България Борово е обявен за град, припомни кметът и посочи че оттогава датата 5 септември е обявена за Ден на община Борово. Панайотов сподели своята признателност към боровчани, които с труда си утвърждават града и общината. Всички ние, израсли и живеещи в Борово, сме обединени и свързани от едно важно нещо - да възвърнем и запазим славата на родното място, каза още общинският кмет. 
Заместникът на областния управител Валентин Колев връчи поздравителен адрес от името на областния Галин Григоров. 
„Приветствам многото реализирани идеи през годините в културно, социално и икономическо направление. Те са доказателство за последователен труд, професионализъм и отдаденост на развитието на региона!“, се казва в адреса. 
В концерта, последвал тържествената част, се изявиха певицата Райна, актьорът Красимир Радков, детска вокална група „Слънце“ и детският фолклорен танцов ансамбъл „Здравец“ при Общински детски център за култура и изкуство в Русе. Празникът завърши с продължителна разноцветна заря.