Изпеченият рецидивист М.Б. пак ще търка наровете в затвора, защото счупил ръката на свой приятел по чашка. Този път на държавна издръжка ще бъде за година и три месеца.
М.Б. е без образование и много агресивен. Това често го отвеждало до затвора. За последно излязъл на свобода на 26 март 2015 и още през юли отново се запътил натам. 
Заради липсата на образование той нямал особени перспективи в живота и след като се озовал на свобода, се оказало, че няма къде да живее, и станал клошар. Бързо обаче решил „квартирния“ си проблем - бил приютен от Г.С., когото по-късно смазал от бой. „Хазяинът“ също бил клошар, самонастанил се в изоставена къща. При него живеел и още един бездомник - Х.П.
Г.С. не отказвал „гостоприемство“ и на други клошари, които често отсядали в къщата, но постоянните й обитатели били само тримата мъже. Те често засядали на чашка и дълго пиянствали. Така станало и на 18 юли 2015 г. Цял ден смесвали бира и ракия и някъде към полунощ Х.П. не издържал на запоя и си легнал да спи. 
Половин час по-късно мъртво пияните М.Б. и Г.С. се скарали, а „домакинът“ обидил и напсувал госта си. За да покаже докрай пренебрежението си, той счупил порцеланова чиния в краката му, а М.Б. установил, че Г.С. е скрил мобилния му телефон. 
Това го вбесило и агресията му отново избила. Той се нахвърлил яростно върху Г.С., който бил повален с юмруци от стола. Изкрещял от болка, защото ударил дясната си ръка, но побоят продължил и докато лежал на циментовия под. Шумотевицата събудила Х.П., но той само страхливо надничал, защото се боял от високия, млад и силен М.Б. Успял само да спомене на двамата да не се карат, а след побоя се опитал да вдигне от земята Г.С., но не успял. От него все пак имало полза, защото по-късно свидетелствал за станалото. 
Около 1:30 ч пребитият се свестил и хукнал да бяга навън, като вместо да мине през вратата, решил да прескочи оградата и пак паднал. Успял да се добере до денонощен магазин в близост, където продавачът, щом го видял окървавен, веднага се обадил на тел. 112. На място дошли линейка и полиция, а в болницата се оказало, че Г.С. е с фрактура на дясната ръка малко над лакътя, две счупени ребра и сътресение на мозъка. Щом гипсирали ръката му, лекарите решили да го оставят в болницата, но той избягал оттам и продължил да живее като скитник. 
Това обаче не спряло разследването. Х.П. обяснил на полицаите, че М.Б. е удрял Г.С. със сап, който дори им предал. В крайна сметка се оказало, че тримата са били толкова пияни, че никой не може да си спомни, използван ли е наистина сап в сбиването, или не. Съдът приел, че Г.С. е пострадал, когато е паднал от стола, тъй като медицинската експертиза показала, че по него нямало следи от удари с дърво. 
Криминалното минало на М.Б. станало причина той да се отправи отново към затвора, където ще трябва да изтърпи и още едно наказание от 6 месеца по друго дело, този път от 2016 г., отново за побой.