Лошата комбинация от тежък махмурлук, лекомислие и непоклатима самонадеяност донесоха първа присъда в живота на зрял мъж. 
На 26 срещу 27 май тази година Г.К. бил на гости на приятел в Сандрово и солидно се почерпили. Въпреки че бил неизтрезнял и недоспал, към 11 часа гостът с 32-годишен опит зад волана тръгнал към Русе с колата си. 
Малко пред него се движел автомобил на Гранична полиция и шофьорът й видял в огледалото за обратно виждане, че Г.К. замалко не направил катастрофа, след като двигателят му загаснал и идващият отзад камион една успял да го предпази. Тъй като до проблем не се стигнало, униформените продължили по пътя си, но около разклона за Николово несигурно следващата ги кола внезапно тръгнала да ги изпреварва и минала толкова близо, че двете странични огледала се ударили. Тогава граничните включили светлините и сирената и спрели нарушителя до КТМ. 
Шофьорът веднага им лъхнал тежко на алкохол и те повикали пътни полицаи, а цифрите на дисплея на дрегера започнали да растат, за да стигнат внушителните 2,39 промила. Това количество донесе на Г.К. една година условно с 3 години изпитателен срок, 500 лева глоба и забрана да шофира за 22 месеца. Присъдата може да се обжалва пред Окръжния съд.