Интерпол издирва трима русенци за различни престъпления, става ясно от сайта на организацията.
Най-тежкото престъпление, за което е обявен за международно издирване жител на града, е убийство. Заподозрян за него е роденият през 1970 г. Борис Стефанов Станев. Той е с кафява коса и очи в лешников цвят, сочи описанието му на страницата на Интерпол. 
Обявено е, че той е издирван от съдебните власти на България, като всички, които имат информация за него, са призовани да я дадат в националната или местна полиция. Призивът е от генералния секретариат на Интерпол. Такова е положението и с другите двама родени в Русе мъже. 
Симеон Ангелов Симеонов-Голямото слънце е с най-лекото обвинение от тримата - за присъединяване към криминална организация. Симеонов нашумя през 2011 година с подозрението, че готви убийството на съдия Десислав Любомиров, дал тежки присъди на тъй наречената Група на Паци, съдена за наркоразпространение. Той отрече обвиненията и през май същата година бе пуснат с най-леката мярка за неотклонение - подписка, след което следите му се загубиха. Посочено е, че 36-годишният мъж е висок 1,84 м, има кестенява коса и кафяви очи. 
Третият издирван от Интерпол русенец е Станимир Жанов Стоименов, спряган за член на същата група. Той е обвинен, че е член на организирана престъпна група, че е разпространявал високо рискови наркотици и че е шофирал пиян. Описанието му сочи височина 1,80 м, черна коса и кафяви очи. Също като Симеон Симеонов и Станимир Стоименов е роден през 1981 г.