1500 лева глоба ще плати работник заради трудова злополука. Н.А. работел на мотокар в „Спарки“, а нещастието се случило на 8 септември миналата година непосредствено след първата почивка за деня от 10 до 10,15 ч. Сигналът за нея го заварил в двора на предприятието и той решил да я прекара там. 
При мотокара дошли още трима колеги, за да си приказват, докато се наложи отново да се върнат на работа. Единият от тях - В.П., бил застанал до задното колело на мотокара. Н.А. пък го оставил на задна предавка и когато включил двигателя след края на почивката, машината веднага тръгнала назад и настъпила ходилото на В.П. Н.А. дори не забелязал, но другите двама мъже започнали да му викат, че е минал през крака на колегата им, и той дал напред, за да го освободи. 
В.П. бил откаран в болницата, а полицията и Инспекцията по труда започнали разследване. Заключенията от него били, че виновен е мотокаристът, който по невнимание е контузил колегата си. Положението му се утежнявало и защото се оказало, че правото му да управлява мотокар е изтекло 3 години преди инцидента и той не се е явил отново на курс, за да го поднови, каквито са нормативните изисквания. 
Тъй като човекът не действал нарочно, а и бил с напълно чисто съдебно минало, след като го изправили пред съда, го освободили от наказателна отговорност, която магистратите заменили с административна и му отсъдили 1500 лева глоба.