8 души се конкурират за поста управител на „Обреден дом“: Мария Бонева, Николай Великов, Цветелина Маркова, Михаил Павлов, Валери Радков, Теменужка Иванова, Пламен Събев и Йордан Йорданов. Предварително спряганият за сигурен шеф бивш рейнджър Емилян Русев, по когото бе нанесен превантивен медиен удар, дори не си е подал документите.
Сред изредените кандидати има три познати лица. Едното е Николай Великов - главен счетоводител на фирмата и временен управител след пенсионирането на Лидия Гънгалова. Второто е счетоводителката Теменужка Иванова, избрана от ГЕРБ за контрольор на „Обреден дом“. За поста ще се състезава и общинският съветник от ГЕРБ Михаил Павлов. Инженерът по изчислителна техника от 2 години оглавява фирма „Студентски столове и общежития“, с което се вписва в изискването за минимум 2-годишен управленски опит.
На въпрос на „Утро“ защо се кандидатира за управител на общинското дружество, той отговори, че в общежитията си е свършил работата и там вече всичко е наред и в битов, и в икономически план. Както Попов се изрази, там е „постигнал чудеса“ и приема „Обреден дом“ като ново предизвикателство.
Конкурсът за управител е насрочен за 13 ноември, вторник. Първата селекция ще бъде по документи. Тези, които я прескочат, ще трябва да развият и защитят 3-годишен бизнес план.