Две години в затвора и то при строг режим ще прекара Иван Б., реши Районният съд. 34-годишният рецидивист специализирал в кражби и въпреки престоите му по затворите не искал да зареже занаята. 
Причината, поради която за поред път отива зад решетките, е серия от кражби, извършени между 3 и 11 февруари тази година. Професионалистът успявал да отключи вратите на мази и задигал оттам различни инструменти. Сред плячката му били бензинопил, ъглошлайф, циркуляр, дрелка, лепачка за ПВЦ и др. Наред с това не пропуснал и няколко бутилки вино за почерпка. Стойността на нанесените щети е 1753 лева. 
Към кражбите Иван залитнал заради дрогата. Заради неутолимия му наркоглад непрекъснато му трябвали пари за нови дози и така порочният кръг се затворил. За да е сигурен в успеха младият мъж успял да намери цели 16 връзки със секретни ключове. За всеки случай се подсигурил и с 8 връзки с обикновени ключове. Те обаче не му служили толкова дълго, колкото му се искало, и сега отива на поредната специализация зад решетките.