46-годишният Радослав Радославов, който е обвинен, че заедно със съучастник е нападнал възрастно семейство в Червена вода, остава в ареста. Вчера той се яви в съдебната зала с маска на устата, а на въпроса на слисания съдия отвърна, че я сложил, защото бил болен. Носеше и найлонова торбичка, пълна с медицински документи, с които да докаже, че е тежко болен - по думите му, от туберкулоза. Според адвоката му пък вината за престъплението била на другия мъж, който бил подтикнал клиента му да извърши зверството върху възрастните безпомощни хора.
Обясненията и на двамата обаче не трогнаха прокурора, според когото Радославов трябва да лежи в ареста до процеса срещу него. Държавният обвинител изтъкна, че престъплението е жестоко и съвсем не е първо за Радослав. През 2014 г. Софийски градски съд е издал присъда срещу рецидивиста за същото престъпление, което и тогава е било извършено при опасен рецидив, както е сега. Богатото му криминално минало също не спомогна за снизходителност от страна на съда. 
Според разследващите 46-годишният русенец и в миналото е извършвал кражби и грабежи, но предимно в родния си град. Постепенно той разширил географията на обирите, които извършвал заедно със съучастници. В крайна сметка „специализирал“ в ограбването на самотни възрастни хора, като престъпленията се характеризирали с особена жестокост. 
Прокурорът заяви още, че на Радославов ще бъдат направени изследвания и ще му бъде предоставено лечение зад решетките, а ако се наложи, ще се изготви и медицинска експертиза, така че престоят в ареста няма да му навреди. 
Тези аргументи явно натежаха при определянето на мярката и съдията реши, че най-подходящата е задържане под стража. 
Както „Утро“ писа, Радославов, заедно със свой съучастник, нападна Митка и Тодор Крайски в дома им в село Червена вода на 7 април вечерта. Старецът бил тежко болен и прикован на легло. Пред очите му 70-годишната му съпруга била вързана за стол, бита и заплашвана, за да издаде къде е скътала събираните през годините пари. Жената не издържала на инквизициите и издала мястото на 2050-те лева, които семейството имало. Престъпниците ги грабнали, но не си тръгнали само с тях. Свили кошница на жертвите си и я напълнили с 6 буркана с мед. Два от тях били открити при претърсването на обитавано от Радославов жилище. 
Според разследващите, той и съучастникът му са имали предварителна информация, че възрастното семейство има скрити пари, а дядото е прикован на легло. 
Радославов беше арестуван в Слънчев бряг при специализирана полицейска операция на служители от секторите „Грабежи“ и „Реагиране и проникване“ при ГД „Национална полиция“ и областните дирекции в Русе, Търговище, Добрич и Бургас.