Истински ад остави след себе си извилият се в неделя вечер ураган в Образцов чифлик. Силният вятър със скорост около 120 км/час е нацепил като клечки 50-годишни борове, брястове и липи. Ледени късове с големина на юмрук пък са свалили мазилките до основи на западните стени на къщи. Целият квартал вчера бе покрит с клони и листа, а хората се чудеха откъде да минат, за да излязат в центъра.
Съвсем скоро санирах и боядисах къщата си, а сега елате да видите на какво прилича задната ми стена. Сякаш някой обстрелва къщата с оръдие, добре че прозорците ми са от ПВЦ дограма, че удържаха на напъна. Имах чувството че в 22.30 часа небето и земята се сляха и се въртяха като виенско колело, каза през сълзи Пенка Събева, която не помни подобно явление за последните 55 години.
Най-много са пострадалите дървета около бл.5 в квартала. Там са повалени огромни борове и брястове, които са препречили малката пресечка към кметството и към обиколния път за излизане от квартала, така че хората в блокчетата сутринта осъмнаха блокирани. 33-годишният Васил Василев бе извадил бензинопил и около обед бе успял да направи пътека, която хората използваха да стигнат до магазина да си купят хляб и продукти.
От 1964 година живея на това място, но досега не съм виждал такъв ураганен вятър и силна градушка в едно, каза 74-годишният Трифон Колев.
След като вихрушката отминала той вадил с кофи вода до сутринта от мазето на старото блокче, за да не се просмуче в основите. 
Силният вятър повали и огромен решетъчен метален стълб от електропреносната мрежа в нива преди отбивката за Образцов чифлик. проводниците лежаха на метър от асфалта и затова движението от и за Червена вода се извършваше по обходен маршрут през ДЗС. На помощ на русенските екипи от „Енерго Про“ се притекоха техни колеги от Силистра, за да може подаването на ток да бъде възстановено по-бързо.
Нетипично за септември явление бе наблюдавано в Русе в неделя. Около 14.30 часа се изви силен югозападен вятър със скорост 100 км/час, който вдигна падналите листа от улиците и ги въртя във въздуха близо 10 минути, като наред с това свали множество сухи и слаби клони от дърветата в града. В 15 часа бурята утихна, за да се върне с многократно умножена сила точно в 22 часа, когато от северозапад нахлу ураганен вятър. След минути започна да се изсипва силен дъжд, примесен с градушка колкото бобено зърно. Вихрушката прекърши дървета и ги хвърли върху покриви на къщи по бул.“Цар Освободител“, от терасите на блоковете хвърчаха ламарини и стъкла от изпочупени оставени отворени прозорци. Бул.“Трети март“ бе затворен за 30 минути от паднало дърво, а в 23.50 часа автобус с пътници закъса в канавка по обиколния път от ДЗС за Червена вода, но бе изтеглен с лебедка от пожарникарите.
Слаби превалявания от дъжд се очакват на отделни места в региона в петък вечерта. Прогнозата сочи, че целият месец ще е топъл и с по-малко валежи, каза ръководителят на метеорологичната лаборатория към Националния институт по метеорология и хидрология Емил Иванов.