Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов дочака добра новина - отборът ще се подсили с халфа Божидар Васев. Футболистът ще се събере в Русе с брат си Андреас, който се завърна през това лято в отбора на дунавци. 
Божидар е роден на 14 март 1993 година. Батко му Андреас е по-голям от него точно с 2 години и 13 дни. Техният баща Юри Васев пък е треньор в школата на „Лудогорец“ /Разград/. Васев-старши бе един от силните футболисти на „Миньор“ /Перник/.  
Божидар, който трябваше да пристигне снощи в Русе, е роден в Перник, но е юноша на „Славия“. Зад гърба си има мачове за „Поморие“, „Септември“ /Симитли/, „Пирин“ /Благоевград/, „Ботев“ /Пловдив/, „Раковски“, „Славия“. За последно бе част от израелския „Апоел“ /Акра/. Той има силен ляв крак, борбен е, умее да подава, обича да стреля от далечна дистанция. Привличането му бе провокирано от малкото полузащитници, които останаха в отбора на „Дунав“. Този проблем стана още по-сериозен след продажбата на Самир Аясс и тежката травма на Красимир Станоев. 
„Божидар е много добър футболист. Лично аз го харесвам. Може да играе на почти всяка позиция в средата на терена - външен, вътрешен, опорен халф. Дано да ни помогне“, коментира пред „Утро“ старши треньорът Веселин Великов.  
В стана на „Дунав“ вече е друг халф, за който „Утро“ писа по-рано. Това е младият бразилски футболист Карлос Едуардо Бакиля Жатоба. 
„Той ще остане на проби до сряда. Засега не мога да кажа какви са шансовете му да подпише договор“, обясни Великов.