Комисия от спортното министерство направи в петък оглед на Градския стадион, ремонтиран с държавни пари от фирма „Тарктур“ ЕООД. Инспекцията спокойно може да бъде записана в графата „Инкогнито“, тъй като поне до вчера нямаше официално съобщение за разултатите от нея. Навярно днес ще бъде изнесена някаква по-конкретна информация.
„Утро“ разбра като цяло какви са констатациите на комисията. А най-важната е, че всички се съгласили с ужасното състояние на терена, който беше пуснат в експлотация през април. Повдигнат бил и въпросът дали фирмата има чак такава голяма вина, при положение че проектът май бил зададен от общинската администрация. Това на първо четене звучи доста странно, тъй като възложител на ремонтите е спортното министерство. Сиреч, то се явява директен работодател на „Тарктур“.
Сега остава да разберем чий наистина е проектът и дали авторите му са допуснали някакви фрапантни пропуски в указанията, за да се стигне до толкова злополучния край на възстановителните работи. На практика Русе днес няма „нов“ терен, на който могат да се играят нормални футболни мачове.   
И понеже няма, всички били единодушни, че изходът е само един - трябва да се направи ремонт на ремонта. Вероятно новите ремонтни драми щели да тръгнат през май следващата година. Кой ще прави наново този терен и за чия сметка, също не е ясно - „Тарктур“ ли, държавата ли ще инвестира още, община Русе ли ще се заеме от немай-къде с този масраф? 
А дотогава? Дали игрището ще издържи някак за мачовете на „Дунав“ през есенния сезон? После идва свирепата русенска зима с минусовите температури, което пък провокира въпроса дали на терена ще се вижда някаква трева след оттеглянето на снеговете. Какво ще стане през пролетта? Къде ще играе „Дунав“? 
Дотогава ще продължим да се питаме как стана така, че в терена, който на практика не става за нищо, бяха закопани стотици хиляди левове!