46-годишен рецидивист Радослав Р. e арестуван за бруталния побой и грабеж на Митка и Тодор Крайски в Червена вода. Той е единият от двамата маскирани бандити, които нападнаха възрастното семейство през април. Арестът на русенеца е извършен в Слънчев бряг при специализирана полицейска операция на служители от секторите „Грабежи“ и „Реагиране и проникване“ при ГД „Национална полиция“ и областните дирекции в Русе, Търговище, Добрич и Бургас, съобщи официално вчера МВР. 
Радослав е докаран в русенския арест, където криминалисти изясняват цялостната му престъпна дейност. Днес състав на Окръжния съд ще реши дали да го остави за постоянно в ареста по искане на прокуратурата, уточни вчера за „Утро“ директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Теодор Атанасов. 
46-годишният русенец е криминално проявен и осъждан. В миналото той е извършвал кражби и грабежи предимно в Русе, но после разширил територията и мащаба на престъпната си дейност, като в съучастие с други бандити започнал да ограбва самотно живеещи възрастни хора в различни населени места на Североизточна България. Престъпленията им се характеризирали с особена жестокост.
В рамките на полицейската операция са задържани и други криминално проявени, сред които и шестима русенци. При извършените обиски в жилищата им са намерени и иззети маски с прорези за очите, различно по вид тиксо, „свински опашки“, големи парични суми, ръкавици, инструменти за взломяване, боеприпаси, вещи, отнети от жертвите им по време на престъпленията. След разпити в МВР-Русе шестимата са освободени. Работата по откриването на съучастника на Радослав в побоя и грабежа на възрастното семейство в Червена вода продължава.
Както „Утро“ писа, на 7 април вечерта двама маскирани нахлули в къщата на Митка и Тодор Крайски в Червена вода. 70-годишната жена била бита и заплашвана пред очите на болния й съпруг, от години прикован на легло от тежко заболяване. След като разбрали къде държат скътаните 2050 лева, насилниците ги взели и изчезнали. Митка била открита от съсед на следващия ден следобед. Тя била вързана за стол със свински опашки, с тиксо на устата и обезобразена от бой. Жената беше откарана в УМБАЛ Русе, където постепенно се възстанови. Дядо Тодор обаче починал няколко месеца по-късно. Не успял да преживее своята безпомощност пред ужаса, който се случил с жена му пред очите му.
Според работещи по случая тогава бандитите най-вероятно са имали информация, че възрастното семейство има скрити пари, а дядото е болен на легло. Така Митка и Тодор станали лесна мишена за извергите.