В тежко състояние е приет в УМБАЛ Русе шофьор на „Фолксваген Поло“, който не спрял на знак стоп и предизвикал катастрофа.
Инцидентът е станал в сряда в 18.30 часа на кръстовището за Семерджиево и Тетово по пътя за Кубрат. 50-годишен шофьор на русенски „Фолксваген Поло“ излязъл на кръстовището без предимство и бил пометен от разградски „Фолскваген Пасат“, управляван от 21-годишен младеж. От удара шофьорът на полото е с черепно - мозъчна травма и четири счупени ребра. Пострадалият е настанен в ортопедията на УМБАЛ Русе. Шофьорът на другия автомобил е със счупена капачка на дясното коляно, а неговият спътник на 22 години е със счупена дясна ръка. На водачите са издадени талони за изследване на кръвта за алкохол.
На следващата сутрин мерцедес е засякъл ровър на вариантата от „Липник“ към „България“. Екип на Пътна полиция установил, че 23-годишният шофьор на мерцедеса се държи неадекватно и уредът за дрога показал употреба на амфетамин и метамфетамин. Книжката му е отнета, а той е изпратен за изследване на кръвта.
В 14.45 часа пък до разклона за Бабово се блъснали силистренски фолксваген и камион „Ифа“. От удара водачът на колата е с фрактура на лумбален прешлен. Причината се установява.