Мария Шарапова призна, че се чувства като малко момиченце при срещите със Серина Уилямс. Рускинята показа уважение към американката, въпреки че между тях избухна война за сърцето на Григор Димитров.

"За първи път се срещнахме през 2004 година на Уимбълдън, когато я победих. Порази ме нейната сила, нейният характер и нейният талант. Накара ме да се почувствам като малко момиченце", каза Маша.

По думите на Шарапова за отношенията им с Уилямс се носят неверни легенди. "Постоянно ни сравняват, постоянно ни мерят доходите. Извън съперничеството на корта смятам, че изпитваме уважение една към друга. Иска ми се повече да ни обединяват в хубави неща, а не да ни противопоставят", добави още 30-годишната рускиня.

Припомняме, на 16 август Серина се изказа, че феновете харесват повече Мария заради цвета на кожата. И не се намери за по-непривлекателна от Маша.

Иначе сравненията не спират. За втора поредна година Серина е най-богатата спортистка в света. Шарапова изпадна от десетката за първи път от 2005-а година. Тя не игра заради наказание за допинг.