Бразилски футболист пътува за проби в „Дунав“ и днес трябва да е в България. „Утро“ знаеше за тази новина още преди няколко дни, но по молба на изпълнителния директор на клуба Ивайло Петков я държахме в тайна. 
Бразилецът е опорен халф и е на 22 години. Неговият избор дотук е направен след гледане на клипове с мачове с негово участие. Първите впечатления от качествата на „кариоката“ били доста добри, но едно е да гледаш избрани моменти, друго е да провериш с очите си какво може въпросният футболист. Затова и той ще остане на проби в рамките на една седмица.
Нуждата от такъв тип играч е повече от належаща. „Дунав“ продаде Самир Аясс в Ливан, а другият опорен полузащитник Красимир Станоев получи тежка травма в коляното и бе опериран.
Въобще в „Дунав“ има сериозен дефицит от равностойни халфове. Затова се действа и по привличането на още един футболист, който може да действа в тази зона на средата. Тъй като трансферният прозорец затвори късно снощи, ще се работи по варианта за договаряне на играч със статут на свободен агент. До този момент е ясно, че става въпрос за български футболист, играл доскоро за отбор от чужбина.
Ако финансовите му претенции съвпаднат с условията, които ще му предложи русенският клуб, футболистът ще се присъедини към отбора. На този етап има индикации, че има леко разминаване между неговите искания и позицията на клубната управа относно заплащането му.