Министърът на спорта Красен Кралев направи странен коментар за състоянието на терена на Градския стадион в Русе. Точно администрацията на Кралев бе тази, която избра фирма „Тарктур“ да ремонтира игрището и да изгради електрическото осветление. И то при положение, че сред кандидатите да получат обществената поръчка имаше фирми с доста по-солиден и доказан опит в спортното строителство.
Та според г-н министъра теренът в Русе май поддавал, защото бил едва ли не амортизиран от честите тренировки на футболистите от „Дунав“. „Черно море“ и „Локомотив“ /Горна Оряховица/ също тренирали на стадионите във Варна и Горна, но го правели умерено и внимателно. 
„Следя внимателно коментарите /“Тарктур“ и община Русе/. Не искам да вземам страна, но ще дам пример с нов автомобил от магазина. Ако не му доливате редовно масло и само го карате, моторът му ще гръмне“, даде пример Кралев в изявление по „Диема“.
Сиреч, дунавци дават газ по терена едва ли не като стадо бизони, а „Спортни имоти“ не поддържат игрището /не доливат масло/. 
Г-н министър, по това игрище не газят тирове, а тичат хора. Що за игрище може да е поляна, която не би издържала две-три тренировки седмично! А че ще се превърне в торище, беше ясно още по времето, когато теренът бе до пясък и след всеки дъжд оставаше в гьолове. Големият проблем тогава на общината бе един - че не поиска веднага стопирането на ремонта и че не изгони „Тарктур“ с тояги от Русе.  
Нататък Кралев казва, че ще следи внимателно аргументите „за“ и „против“. Ако имало пропуски в дренажа, министерството щяло да задължи фирмата да ги изчисти бързо. Колко бързо? Не се знае. 
Проверката пък на министерски хора щяла да покаже дали в „Спортни имоти“ имат хабер от стопанисване на терен и дали са се грижили редовно за „моторното масло“.
Цялата тази трагикомедия се разиграва на фона на новината, че Градският стадион бил оборудван вече със съвсем нова озвучителна уредба. Направените проби минали повече от успешно.
Каква ирония - да имаш вече микрофон и мощни тонколони, по които най-много да се провикнеш, че „новият“ терен не става за нищо, камо ли за футбол!