Димитър ДРАГАНОВ
Разградски фиат бе блъснат от русенски ситроен вчера на опасното кръстовище срещу „Джъмбо“. От удара дясната врата на италианската кола беше смачкана, а  пътничката на седалката получи болки в гърдите. Предницата на ситроена пък се нагъна, но шофьорът се размина само с навехнат пръст на дясната ръка.
Причината за катастрофата е отнетото предимство на фиата, който е пътувал в посока Разград, от водача на ситроена.  Помислих, че има място да изляза на кръстовището от отбивката за „Джъмбо“, но не прецених добре разстоянието и ударих колата с предимство, каза пред „Утро“ шофьорът на ситроена.
Докато това опасно кръстовище не се преустрои в кръгово, такива нелепи катастрофи ще има постоянно, каза очевидец на удара. И е напълно прав, защото „Утро“ алармира за проблема от две години, откакто възникна идеята за кръгово кръстовище на това място. Преди четири месеца адвокат Ангелин Колев, който основно се занимава с катастрофи, излезе пред „Утро“ с идея, докато това стане, на мястото на табелата преди кръстовището, на която има само три стрелки за наляво, направо и надясно, да бъдат изписани посоки Средна кула, Варна и Кубрат. Според специалиста това ще помогне на много шофьори, които не са от Русе и се движат в дясната лента, да се престроят отрано в лентата за Варна, ако пътуват натам, а не да свиват вляво в последния момент. Така изчакващите от „Джъмбо“ ще знаят, че пред тях ще мине кола и ще я изчакат.