Нарисувани столевки докараха на 17-годишния Ф.И. от Русе присъда от 1 година условно с 3 години изпитателен срок. 
На 30 юли той бил с приятели и един от тях показал много хартийки, нашарени като банкноти от 100 лева, като обяснил, че са от парти, на което били разхвърляни за забавление. Раздал от тях на всички, което подсетило Ф.И., че има да връща 20 лева на свой 15-годишен познат. Звъннал му да каже, че ще си получи парите, но го предупредил, че ще е в банкнота от 100 лева и че има още една, която иска да развали. Малкият дошъл със 180 лева, които дал на непълнолетния измамник. 
Радостта му траяла кратко, защото бил разкрит и срещу него последвали сериозни обвинения - за измама и за прокарване в обращение на фалшиви пари. Осъден бил по бързата процедура, като освен посоченото наказание, му е определена и пробация - включване в програма за обществено въздействие. 
Срещу Ф.И. са образувани три възпитателни дела в Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Не ходел и на училище, въпреки че не е завършил образованието си. Съдът обаче се погрижил за това и през изпитателния срок на присъдата си младежът е длъжен да учи и да работи. Тя вече е влязла в сила, защото не е обжалвана.