Световната футболна квалификация България-Швеция, която ще започне днес от 21.45 часа на националния стадион „Васил Левски“, провокира сериозен интерес в мениджърските среди. У нас вече пристигнаха агенти от Италия, които ще наблюдават изявите на „лъвовете“. Говори си, че те ще оглеждат добри футболисти като евентуални попълнения за „Рома“ и „Лацио“. Мениджърите от Ботуша поискаха от БФС специални места в ложата на националния стадион. До италианците ще седнат и швейцарски агенти, които работят за „Лозана“ и „Грасхопърс“. 
Дано агентите има какво да видят, защото България, поне през последните 10 години, почти не успява да пласира футболисти в сериозни западноевропейски отбори. Последният по-светъл лъч бе трансферът на защитника от „Славия“ Петко Христов, който премина във „Фиорентина“. Централният бранител обаче тренира с втория състав на тима от Флоренция и едва ли ще намери скоро място в първия тим. 
А селекционерът на нашия национален отбор Петър Хубчев надъха играчите с филм за Краля на футбола Пеле. Закритата предпремиерна прожекция на филма, който излиза по кината на 8 септември, беше организирана в амфитеатралната зала в Националната футболна база в Бояна. 
Филмът описва живота на Пеле от гетата в Бразилия до спечелването на Световната купа през 1958 година на финала срещу Швеция.