Дъщерното дружество на „Енерго-Про“ за продажби на електроенергия на свободен пазар - „Енерго-Про Енергийни услуги“, поднови удостоверението за зелена енергия на русенската фирма „Дунав прес“. Преди година печатницата стана третата компания в България, която получи документ, гарантиращ, че 100% от доставяната й електроенергия е произведена от възобновяеми  източници. Новото удостоверение беше връчено на изпълнителния директор на „Дунав прес“ Николай Алексиев от Богомил Недевски, началник отдел Продажби на ключови клиенти в „Енерго-Про Енергийни услуги“.
„Дунав прес“ неизменно следва ясна фирмена политика, насочена към опазване на околната среда. Удостоверението за зелена енергия е потвърждение за пълната ни ангажираност към разумното управление на природните ресурси на нашата планета“, сподели Николай Алексиев.
„Енерго-Про Енергийни услуги“ е първата компания в България, която предостави възможност на клиентите си да удостоверят, че електрическата енергия, която закупуват, е произведена изцяло от възобновяеми енергийни източници. Удостоверенията за зелена енергия се базират на Гаранциите за произход, издадени от Агенцията за устойчиво енергийно развитие.
„През последната година и половина нашето дружество връчи сертификати за зелена енергия на десетки фирми и предприятия. Това е показателен знак за развитието на философията за „зелената идея“ в нашата страна, заяви Богомил Недевски.