Васил Петров посвещава концерта си в Русе в памет на отишлия си от този свят преди година пианист, композитор и писател Васил Пармаков. Това съобщи той вчера, когато пристигна ден преди изявата пред любимата си русенска публика. Концертът, на който българският Франк Синатра ще представи новия си албум „Summertime“, е тази вечер от 20.30 ч на сцената на Летния театър във Военния клуб. Двама русенски щастливци пак вчера получиха от певеца спечелените от тях пропуски. 
В проекта „Summertime“ - най-новата концертна програма на обичания изпълнител, се включват също пианистът Йордан Тоновски, басистът Христо Минчев, перкусионистът Кристиян Желев и саксофонистът Станислав Иванов. Специално участие ще имат и две талантливи вокалистки - русенки, които се завръщат за малко от Канарските острови, където живеят и работят. Това са Цена и Ния Стефанови, които ще съчетаят преживяването да пеят заедно с Васил Петров и с личен повод, какъвто е житейският юбилей на техния баща Стефан Бунарджиев. 
Тази вечер ще прозвучат впечатляващи транскрипции на познатите пиеси като „Summertime“, „Ive Got You Under“, „Fly me to the moon“, „Caravan“, Spain и много други джаз стандарти, но също и известни поп парчета и боса нова.