Първата тренировка за мъжкия волейболен отбор на „Дунав“ бе насрочена за 4 септември, научи „Утро“. Стартовото занимание този път ще бъде посрещнато с по-сериозни надежди в сравнение с предишните години, че сега най-сетне ще се работи по сформирането на доста по-силен и конкурентен тим. 
Причината е една - клубът е пред подписване на спонсорски договор със солидна фирма. Този контракт пък означава най-малкото, че към ядрото от местни момчета ще бъдат привлечени опитни и със стаж в елита волейболисти. Така задачата през новия сезон ще е атака на първото място във Висшата лига и щурм за влизане в Суперлигата. 
Новото е, че се действа и по подписването на договор с треньор, работил по-рано с отбори от елитната дивизия. Както първи писа „Утро“, въпросният специалист изчаква официално изявление от клубната управа. Затова и отказа коментар по темата. 
Другото е, че това, което предстои да се направи като реорганизация в клуба, ще бъде съобщено на специална пресконференция. Според източници на „Утро“ тя ще се състои в първите дни на следващата седмица.
Новината, че волейболният тим на „Дунав“ ще получи стабилно рамо е повече от добра от гледна точка на факта, че колективните спортове в Русе далеч не се котират както трябва в национален мащаб. Ако изключим футбола, очевидният упадък на други фронтове е факт. Пресен пример са проблемите в баскетболен клуб „Дунав“, който се раздели преди дни с най-добрия си състезател - Николай Титков. Не е и ясно дали ще може да се сглоби някакъв мъжки тим.